Taidelainaamon Ikkuna

"Taidelainaamon valokiilassa" on uusi konsepti, jonka avulla nostamme kuukausittain esille Ars-Häme ry:n jäsentaiteilijoita niin somessa, kuin myös Linnankadulle käsin avautuvassa ikkunagalleriassa; Taidelainaamon Ikkunassa.


EDWINA GOLDSTONE
PERINTÖ / INHERITANCE
29.6.–23.7.2024

Me kaikki perimme muistoja, jotkut omiamme, toiset ovat tiedostamattomien muistojen kakofoniaa perheestämme, esivanhemmistamme, yhteiskunnasta ja kulttuureistamme. Teoksissani käytän näitä pirstaloituneita ensi- ja toisen käden muistoja tutkiessani poissaolon ja läsnäolon teemoja.

Emotionaaliset yhteydet ihmisten, paikkojen ja mielikuvia herättävien esineiden välillä ovat nykyisiä teemojani. Erityisesti minua kiinnostavat tunteisiin liittyvät yhteydet poissaolevaan, joka voi olla henkilö, joka ei ole enää olemassa, tai paikka, joka on kadonnut kokonaan. Poissaolon esittäminen on töissäni esiintyvä teema. Kuinka kuvata sitä, mitä ei ole olemassa, mutta mielessämme sillä on tunnepitoinen paikka?

Nämä teokset kertovat siitä, kuinka aivot toimivat, kun annamme mielemme vaeltaa. Mieli vaihtaa satunnaisesti menneisyyden ja nykyisyyden välillä hyppäämällä edestakaisin sumean ja veitsenterävän välillä luoden kiehtovia yhteyksiä. Aivot estävät tietyt muistot ja täyttävät tyhjät paikat mielikuvituksen voimalla. Tämä antaa meille mahdollisuuden manipuloida ympäröivää maailmaa sellaisena kuin näemme sen.

Erilaisten tekniikoiden ja materiaalien käyttö; työskentely akryylimaaleilla, vesiväreillä, kynällä ja musteella, kuvansiirto- ja kokeellisilla grafiikkatekniikoilla kankaalle, paperille tai koivulevyille. Tavoitteena on luoda kuvia, jotka fyysisesti ja emotionaalisesti vaikuttavat katsojaan ja vievät heidät toiseen maailmaan sekä todellisten että kuviteltujen tilojen kautta.

Edwina Goldstone (b. 1962. England) on monitieteinen kuvataiteilija. Asunut ja työskennellyt Riihimäellä vuodesta 1994. Hän suoritti maisteriopinnot kuvataiteessa Norwichin yliopistossaEnglannissa 2008 ja opiskeli muotoilua ja kuvittamista Suffolkin taide- ja muotoiluoppilaitoksessa (1989-1991). Goldstone on esittäytynyt sekä kansallisissa että kansainvälisissä näyttelyissä ja taidemessuilla. Hänen tuotantonsa liittyy kiinteästi piirtämiseen, mutta kattaa monia tekotapoja veistosinstallaatioista maalauksiin, piirroksiin, linssin avulla tuotettuun mediaan, tapahtumataiteeseen sekä yhteiskunnallisesti kantaaottaviin projekteihin. Goldstone on tunnettu teoksissaan käytetyistä inspiroivista esineistä, joihin liittyy henkilökohtaista historiaa ja kulttuurisesti huomioitavia merkityksiä.

Lisätietoja:
www.edwinagoldst.one
www.instagram.com/edwinagoldstone

EDWINA GOLDSTONEN TEOKSIIN →